O NAS

BELUPO, d.d. je sodobno farmacevtsko podjetje, ki v tehnološkem, tržnem in razvojnem smislu izpolnjuje najvišje standarde farmacevtske industrije.
Poleg Hrvaške, je podjetje prisotno še na 18 evropskih farmacevtskih tržiščih, med njimi tudi v Sloveniji.

IZVEDITE VEČ

VIZIJA, POSLANSTVO in CILJI podjetja BELUPO, d.d.

Vizija: postati vodilno farmacevtsko podjetje v Srednji in Vzhodni Evropi.
Poslanstvo: Ohranimo svoje zdravje skupaj.

ZAPOSLENI podjetja BELUPO, d.d.

Moč podjetja so njegovi zaposleni. Zahvaljujoč njihovemu navdušenju, želji po dokazovanju, predanosti delu, zvestobi ter ravnovesju izkušenj in mladosti, podjetje v vseh teh letih raste.

BELUPO, d.d. skupno zaposluje okoli 1400 ljudi, 1000 na Hrvaškem in 400 v tujini.

Podjetje si brez stroke, znanja in sposobnosti svojih najbolj izobraženih kadrov, ne more predstavljati svoje prihodnosti, zato je nenehno pridobivanje novih znanj in izmenjava izkušenj zaposlenih predpogoj za nove uspehe.

BELUPO v SLOVENIJI

Na slovenskem trgu je BELUPO, d.o.o., Ljubljana prisoten od leta 1995, ko je bilo ustanovljeno hčerinsko podjetje s sedežem v Ljubljani.
Od vsega začetka ima BELUPO, d.o.o. pomembno vlogo pri nemoteni oskrbi zdravil na recept na različnih terapevtskih področjih.

Prepoznavnost in razvoj

Leta 2012 se je zgodila prelomnica, ko je na trg prišlo prvo zdravilo brez recepta, pod imenom IBUBEL. V letih, ki so sledila, se je IBUBEL linija zdravil za lajšanje bolečin ter simptomov gripe in prehlada širila in dopolnjevala z različnimi jakostmi in farmacevtskimi oblikami, zaradi česar je postal IBUBEL največja in najbolj prepoznavna blagovna znamka podjetja.

V zadnjih nekaj letih se, poleg številnih novosti znotraj Rx programa, pospešeno razvija celoten OTC segment, ki nudi pestro paleto zdravil brez recepta, razvija pa se tudi segment z medicinskimi pripomočki in kozmetiko.

V podjetju BELUPO, d.o.o. je trenutno zaposlenih 12 ljudi. Majhen kolektiv omogoča veliko mero medsebojne povezanosti in sodelovanja, zato so ravno timski duh, predanost delu in želja po uspešnosti, ključ do dobrih rezultatov in uspeha.

Direktorica podjetja: Nataša Posavec, mag. posl. ved, dipl. inž. kem. teh.

 

ČASOVNI PREGLED

1971

Ustanovitev podjetja BELUPO, d.d., drugega največjega podjetja na Hrvaškem, kot člana skupine PODRAVKA.

1980

Hiter razvoj in širitev proizvodnih programov zahteva gradnjo nove tovarne v Koprivnici, kjer je sedež podjetja še danes

1995

Ustanovitev hčerinskega podjetja v Sloveniji – BELUPO, d.o.o., s sedežem v Ljubljani.

1999

Gradnja nove tovarne trdnih farmacevtskih oblik na 7.000 m2, ki je največja in hkrati tudi najpomembnejša stavba v farmacevtskem kompleksu BELUPO, na skupno 15.000 m2. Tovarna v celoti omogoča nemoten proces operativnih postopkov, torej pretok materiala in delavcev skozi fizično povezane prostore, zaradi česar je edinstvena v tem delu Evrope.

2004

Na površini 2.035 m2 zgrajena tovarna poltrdnih in tekočih farmacevtskih oblik, od katerih 1.760 m2 predstavljajo t.i. čiste sobe. Celotna proizvodnja se izvaja v skladu s standardi GMP in predpisi FDA, letna zmogljivost novega obrata pa je 50 milijonov paketov.

2005

Zgrajen objekt za nadzor in zagotavljanje kakovosti na 2.400 m2. Združitev mikrobiološkega laboratorija in oddelkov za raziskave in nadzor kakovosti zagotavlja učinkovito delovanje oddelkov, ki so ključni za kakovost in razvoj izdelkov.

2015

Položen temeljni kamen nove tovarne trdnih, poltrdnih in tekočih farmacevtskih oblik zdravil.

2017

Začetek proizvodnje v novi tovarni trdnih, poltrdnih in tekočih zdravil.

2019

Uvedba serializacije zdravil na recept, s čimer so izpolnjene zahteve Direktive EU 2011/62 in Delegirane uredbe Evropske komisije 2016/161 v zvezi z zaščito ponarejenih zdravil.

Pridobljen ISO 9001: 2015 certifikat, ki je del mednarodnega standarda za sisteme vodenja kakovosti.

Pridobljen ISO 13485: 2016 certifikat, mednarodno priznan standard za sistem vodenja kakovosti v farmacevtski industriji.